Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Prinsessekagen til „dagens prinsesse“ er en lækker dessertkage med hindbærfyld og marcipanovertræk. I Sverige er „Prinsessetårten“ nærmest obligatorisk til en fødselsdagsfest. Den ligner vores gåsebryst, men er altid en hel rund kage, og hindbærfyldet giver den et forfriskende pift. Den kan pyntes med en marcipanrose eller flormelis.
Sådan gør du:
  1. Kagebundene: Pisk æg og sukker stift, ca. 10 min. med håndmikser. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen.
  2. Fyld i en smurt springform, og bag i 175 grader varm ovn ca. 30 min. Afkøl og flæk bunden.
  3. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og maizenamel – og pisk det godt sammen.
  4. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Læg husblas i blød i koldt vand 5 min. Tryk vandet ud af husblasbladene og kom dem i den varme creme, så de smelter straks.
  5. Afkøl cremen helt i køleskab. Vend flødeskummet i. Saml kagen. Læg et lag mosede hindbær på den nederste kagebund og et lag creme ovenpå.
  6. Læg så en bund og igen et lag hindbærmos og creme. Lad fyldet blive højere på midten, så kagen bliver kuplet. Smør resten af cremen over og rundt om kagen.
  7. Marcipanovertræk: Ælt marcipanen med grøn frugtfarve og rul den ud på et stykke bagepapir til en rund, tynd glat plade, der er så stor, at den kan dække hele kagen – også siderne.
  8. Vend bagepapir med marcipan om og henover kagen og træk papiret af. Skær kanterne til og brug de grønne marcipanrester til stilk og blade på marcipanrosen. Sigt flormelis hen over kagen.
  9. Marcipanrose: Ælt marcipanen med rød frugtfarve, til den er lyserød. Rul marcipanen til en 3 cm tyk pølse.
  10. Skær den ud i 6-7 stykker og tril dem til små kugler. Kom en marcipankugle i en plastpose. Lav bladene til rosen ved at presse kuglerne flade i den ene side. Saml rosen. Tag først det inderste blad og rul det sammen. Læg de andre blade udenom. Sæt rosen på midten af kagen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri