Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Rabarber-hindbær-tærte
(1 tærte til 8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
225 g hvedemel
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
2-3 spsk iskoldt vand
Fyld:
500 g rabarber
150 g sukker
Pensling og drys:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Dej: Bland de 2 slags mel med sukker og salt og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og iskoldt vand. Form dejen til 2 plader (den ene lidt større end den anden), pak dem ind og sæt dem i køleskabet min. 1 time.
  2. Fyld: Vask rabarberne og skær dem i 3 cm lange stykker. Vend dem sammen med sukker i en gryde og lad dem trække 20-30 min. – til saften er trukket ud. Sæt gryden over varmen og kog det igennem et par min.
  3. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og rør det i rabarberne. Kog det igennem 1 min. og tilsæt hindbærrene. Giv det et hurtigt opkog og hæld det straks i en skål til afkøling.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Rul den store dejplade ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dej. Pensl den indvendigt med sammenpisket æg og sæt den i køleskabet.
  6. Saml dejresterne sammen med den anden dejplade og rul ud. Skær dejen i 1 cm brede strimler. Fordel frugten i den rå tærtebund og læg dejstrimlerne over frugten i rudemønster. Tryk dem godt til i kanten. Pensl med æg og drys med sukker.
  7. Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. – til dejen er gylden, og frugten bobler. Stil den til afkøling på en rist.
  8. Server tærten lun eller helt afkølet med flødeskum eller vaniljeis.
Tips!
Du kan bruge frosne hindbær til fyldet: Beregn da 1 spsk majsstivelse ekstra, da frosne hindbær indeholder en del vand.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge