Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Rabarbertrifli med grønne makroner
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Makroner:
200 g sukker
1⁄4 tsk hjortetaksalt
Kompot:
Creme:
½ liter fløde 9%
4 spsk sukker
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Hak græskarkernerne fint (brug evt. en lille hurtighakker). Rør dem sammen med sukker og hjortetaksalt og tilsæt æggehvider. Form dejen til 24 kugler og sæt dem med god plads på bagepladen med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem stå på pladen et par min., før de løsnes med en palet. Lad dem afkøle på en rist og opbevar den derefter i en kagedåse.
  2. Vask rabarberstilkene og snit dem i 2 cm lange stykker. Skræl ingefæren og riv den fint. Bland rabarber med rørsukker og ingefær i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre mør, men så der stadig er hele stykker i kompotten. Hæld det straks i en skål til afkøling.
  3. Giv fløden et opkog med vaniljekorn og -stang. Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og sukker og tilsæt den varme fløde. Hæld det tilbage i gryden og pisk cremen over svag varme, til den netop når kogepunktet. Hæld den straks i en skål til afkøling.
  4. Marinér makroner i hedvin og anret med rabarberkompot, vaniljecreme og evt. flødeskum.
Tips!
Græskarkerner kan erstattes af pistacier og/eller mandler eller andre nødder. Færdigkøbte makroner kan også bruges. Kompot og creme kan laves 1-2 dage i forvejen og opbevares i køleskab. Rabarber kan erstattes af æbler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri