Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mange har rabarber i deres have, men ligesom det gælder for ribs, virker det, som om mange ikke rigtigt kan finde ud af, hvad de skal bruge rabarberne til. De er fine til en crumble, men rabarberis med crumble er endnu bedre.
Rabareris med crumble
6 dl is
Arbejdstid: 35 min.
Koge-/bagetid: 10 min.
Køle-/frysetid: 2-3 timer
Crumble:
¾ dl hvedemel
2 spsk. sukker
25 g smør
Rabarberis:
200 g rabarber
25 g smør
1½ dl mælk
Sådan gør du:
  1. Crumble:
  2. Varm ovnen op til 200 grader. Smuldr alle ingredienserne sammen til en løs dej, bred den ud på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 8-10 min. Lad den køle af, kom den i en skål, og sæt den i køleskabet.
  3. Rabarberis:
  4. Skær rabarberne i stykker på 1-1½ cm. Bland rabarber, smør, vaniljepulver, muscovadosukker, almindeligt sukker og salt i en gryde, varm det op til kogepunktet, og lad det simre, til rabarberne er møre. Lad dem køle af, og blend dem til en puré. Gem eventuelt 3 spsk. af puréen til at lave striber i isen.
  5. Bland resten af puréen med fløde og mælk. Sæt isblandingen i køleskabet, til den er helt kold.
  6. Kør isblandingen i en ismaskine, til isen er færdig. Kom den færdige is, crumblen og eventuelt den puré, du gemte, lagvis i en afkølet beholder, og sæt den i fryseren.
Velbekomme!
Opskrifter: Linda Lomelinos
Foto: Linda Lomelinos fra bogen 'Lomelinos is'

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri