Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ingen jul uden rislamande - her har vi lavet den helt klassiske version med en spændende appelsin/kirsebærsovs til.
Risalamande med appelsin/kirsebærsovs
4 personer
Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
Grød:
120 g grødris
3 dl vand
6 dl mælk
1⁄2 tsk salt
3 spsk sukker
Endvidere:
Sovs:
1 stk. hel kanel
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem ud i 1⁄2 dl piskefløde.
  2. Skyl risene i koldt vand, kom dem i en gryde med vand og giv dem et opkog. Rør rundt og tilsæt den flækkede vaniljestang, mælk og salt. Giv det et opkog under omrøring, og lad så grøden simre under låg i ca. 35 min. Rør sukker i grøden og hæld den i en skål til afkøling.
  3. Vend fintrevet citronskal, mandler og vaniljefløde i grøden. Pisk resten af fløden til skum og vend den i. Anret desserten i en smuk skål og stik den hele mandel i.
  4. Sovs: Kom fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, kanel og kirsebærsaft (si saften fra bærrene og gem bærrene) i en gryde og giv det et opkog. Lad det simre 10 min. og si det over i en ren gryde. Tilsæt kirsebærrene og giv det et opkog. Tag gryden af varmen og jævn med kartoffelmel rørt ud i lidt koldt vand. Servér sovsen kold eller varm.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri