Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vegetarisk
Gran giver en fantastisk smag af jul og kan bruges i både det søde og salte køkken.
Ristede rodfrugter med granbearnaise
4-6 personer
Arbejdstid: 1 time
Trækketid: 3-4 timer
Koge-/bagetid: 45 min.
Gransmør:
250 g smør
Granessens:
½ dl hvidvin
Rodfrugter:
1-2 spsk. olie
Granbearnaise:
Sådan gør du:
  1. Gransmør:
  2. Smelt smør og grannåle, men lad det ikke blive mere end 70 grader varmt. Blend det, og lad det trække i 3-4 timer. Varm igen op til 70 grader, og si smørret.
  3. Granessens:
  4. Pil skalotteløgene, og snit dem fint. Kom dem i en gryde med graneddike, hvidvin og hel sort peber. Giv det et opkog, skru lidt ned, og lad det koge ind til ca. den halve mængde (½ dl). Si essensen.
  5. Rodfrugter:
  6. Rens rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
  7. Bearnaise:
  8. Pisk æggeblommer, essens og salt sammen i en lille gryde, og pisk det over meget svag varme eller i et varmt vandbad, til det bliver en tyk og glat creme.
  9. Pisk stille og roligt gransmørret i ganske lidt ad gangen i en tynd stråle. Pisk alt smørret i, og smag til med salt og peber og evt. lidt graneddike. Justér evt. tykkelsen med en smule vand.
  10. Dryp sovsen over de færdigbagte rodfrugter, og servér som forret eller tilbehør.
Tips!
Brug kun gran, der er 100 % økologisk/usprøjtet, og vær helt sikker på, at det enten er gran, lærk eller fyr. Brug ikke taks, der er et lille stedsegrønt træ/busk, som vokser i mange haver. Taks har blanke, bløde nåle, der ikke stikker, dufter ikke af harpiks og har ikke kogler. Rensning: Skyl enkelte granskud grundigt i koldt vand, og slyng dem tørre. Friske grannåle: Klip nålene af med en saks. Opbevar dem i en frysepose i køleskab i 2-3 dage, eller frys dem. Sovsen er også god til en bøf/hakkebøf.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge