Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørKød
Der er intet som delikat og velanrettet smørrebrød. Her følger et bud på hvordan du laver en lækker smørebrødsanretning for fire til seks personer.
Roastbeef med græskarchutney
4-6 stykker smørrebrød
Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: 45 min.
Afkøling/trækketid: mindst 1 døgn
Til stegning: 1 spsk. smør, 1 spsk. olie, lidt salt og peber
Græskarchutney (2 store syltetøjsglas):
2 dl vand
2 tsk. groft salt
Stegte løg:
1 spsk. hvedemel
1 tsk. sukker
2 spsk. olie
Pynt: kruspersille
Sådan gør du:
  1. Chutney:
  2. Skær græskar uden kerner ud i mindre stykker. Pil skalotteløg, og skær dem i tynde skiver.
  3. Kog eddike, vand, sukker og salt i en rummelig gryde. Tilsæt græskarstykker, skalotteløg, finthakket chili og evt. timian, og lad det simre i ca. 20 min. under låg, til græskarret er mørt. Tilsæt sennepspulver. Lad chutneyen trække i mindst 1 døgn eller gerne nogle dage.
  4. Roastbeef:
  5. Dup roastbeefen med køkkenrulle. Varm en stegepande godt op med smør og olie. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Læg roastbeefen i et ovnfast fad, og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader, og sæt et stegetermometer i midten af kødet. Steg, til centrumtemperaturen er 55-60 grader. Lad stegen hvile i ca. 20 min., eller lad den blive kold.
  7. Skær stegen i tynde skiver.
  8. Stegte løg: Skær løgene i tynde ringe. Vend dem i mel krydret med sukker, salt og peber.
  9. Steg løgene gyldne i olie på en slip let-pande. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  10. Læg salatblade og et par skefulde græskarchutney på brødskiverne. Læg skiver af roastbeef ovenpå, og top med stegte løg. Drys med persille.
Tips!
Chutney kan opbevares ca. 1 måned i køleskab. Tilsæt konserveringsmiddel, hvis den skal opbevares længere.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge