Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Dejen er rørt med revne rå rødbeder, der giver lidt ”bid” i kagen. Du kan også koge eller bage rødbederne, inden du river dem, hvis du foretrækker en endnu blødere kage. Jeg har pyntet med meget tynde strimler af rå, gule beder. Du kan også bruge appelsinskal.
Rødbedekage
(1 kage, ca. 12 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 1 time
Ingredienser:
500 g rødbeder
250 g hvedemel
3 spsk. kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. salt
125 g smør
100 g sukker
Glasur:
1 tsk. sirup
Sådan gør du:
  1. Skræl rødbederne, og riv dem på et rivejern.
  2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt kanel og salt.
  3. Pisk smør og de 2 slags sukker sammen. Pisk æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljesukker, fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Vend rødbederne i, og tilsæt melblandingen ad et par gange.
  4. Bred dejen ud i en smurt form/springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir.
  5. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 15 min., før den flyttes ud på en rist.
  6. Glasur:
    Hak chokoladen groft, og læg den i en skål.
  7. Giv fløde og sirup et opkog, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 1-2 min. og rør så, til chokoladen er smeltet, og glasuren bliver blank. Lad den stå i 5-10 min., til den har en passende konsistens, og fordel den så over den afkølede kage.
Tips!
Du kan erstatte chokoladeglasuren med en flødeosteglasur rørt af 200 g flødeost, 50 g blødt smør, 1 tsk. vaniljesukker og 200- 250 g flormelis.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri