Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Et lækkert brød med masser af rosiner og et strejf af citron. Nyd det, som det er – måske med lidt smør på – eller ristet til et stykke god ost.
Rosinbrød og boller
1 brød eller 12 boller
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2 timer
Bagetid: 20-45 min.
Fryse-egnet
125 g rosiner
25 g gær
1 dl mælk
2 æg
1 dl fløde
75 g sukker
75 g smør
¼ tsk salt
ca. 550 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem trække 20 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Smuldr gæren i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt æg, fløde, sukker og blødt smør. Dæk skålen og lad dejen hvile ved stuetemperatur i ½ time.
  2. Tilsæt de afdryppede rosiner, citronskal, kardemomme, salt og mel (hold lidt tilbage) og ælt dejen sammen i 5 min. – den skal være blød og glat. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord og arbejd den op ved at trække kanterne ind mod midten, til dejen føles spændstig.
  4. Del dejen i 3 portioner og form dem til lange pølser. Flet dem sammen til et brød og læg det på en bageplade med bagepapir eller i en smurt form. Lad brødet hæve tildækket til dobbelt størrelse i 30-60 min.
  5. Varm ovnen op til 200 grader (180 grader varmluft). Pensl brødet med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
  6. Sæt brødet i ovnen 10 min. Skru ned til 175 grader (155 grader varmluft) og bag det færdigt ca. 35 min. Læg brødet på en rist til afkøling.
  7. Rosinboller: Til rosinboller tilberedes dejen som beskrevet, men del den i 12 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve på pladen som beskrevet og bag dem i 15-20 min. ved 200 grader.
Tips!
Hævetiden kan halveres med den dobbelte mængde gær.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge