Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

En populær grydesteg, som vækker minder om gode søndagsmiddage hos mormor.
Rullesteg med svesker
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: Ca. 1½ time.
Fryse-egnet
Mormorsalat:
Flødedressing:
ca. 2 tsk citronsaft
ca. 2 tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Puds slaget af for lidt af fedtet og drys kødet med salt og peber. Fordel svesker og æblebåde på. Rul slaget fast sammen om fyldet og bind omkring med kødsnor.
  2. Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Vend kødrullen i fedtstoffet, så den bliver ensartet gylden på alle sider. Hæld bouillon eller vand ved og tilsæt halvdelen af fløden. Lad kødet snurre under låg i 1½ time, vend rullen jævnligt, så den bliver ensartet stegt.
  3. Tag rullestegen op af gryden og fjern snoren. Hæld resten af fløden i og jævn skyen til sovs. Farv evt. med kulør og smag til. Skær rullestegen i pæne skiver før servering og servér kogte kartofler og mormorsalat til.
  4. Mormorsalat:
    Skyl salatbladene og slyng dem helt tørre. Del dem i lidt mindre stykker. Pisk flødedressingen sammen og vend den i salaten lige inden servering.
  5. Det er ikke altid, der er et svineslag parat hos slagter og i supermarked. Brug så i stedet svine- eller nakkekam uden svær. Flæk stykket på langs i 2 eller 3 dele, det skal stadig kunne holdes sammen i ét stykke. Bank det let, så kødstykket bliver lidt fladere, før fyldet kommes på.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri