Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Kulich er en traditionel russisk påskekage, som er høj, flot og lækker.
Russisk påskekage
Arbejdstid: ca. 1 time
Hævetid: mindst 13 timer
Bagetid: 1½ time
Fryse-egnet
1 knsp safran
2-3 spsk mørk rom
25 g gær
1½ dl mælk
350 g hvedemel
100 g flormelis
¼ tsk salt
Endvidere:
Glasur:
125 g flormelis
2-3 tsk vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Læg rosiner og safran i blød i rom i 15 min. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader) og tilsæt vaniljekorn og æggeblommer.
  2. Sigt mel og flormelis i en stor skål og tilsæt salt og kardemomme. Tilsæt gærblandingen og rør dejen sammen. Ælt smørret i lidt ad gangen, og ælt dejen blank og elastisk (5 min.).
  3. Tilsæt citronskal, rosiner med rom, mandler og kandiseret appelsin og ælt det ind i dejen. Form dejen til en kugle, læg den i en stor skål og lad den hæve tildækket ca. 1 time.
  4. Ælt dejen igennem og form den til en kugle. Læg den i en form smurt med smør og foret med bagepapir. Lad den hæve, til den fylder formen op: ca. 12 timer.
  5. Sæt formen i ovnen, dæk løst med stanniol og tænd på 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovnvarme. Bag kagen 1 time. Tag stanniolen af og bag yderligere ca. 30 min. Tjek med et stegetermometer, om kagen er gennembagt: Det skal vise ca. 96 grader.
  6. vise ca. 96 grader. Stil formen på en rist ca. 10 min., før kagen tages ud af formen og afkøles helt.
  7. Sigt flormelis i en skål og rør den til glasur med citronsaft og vand. Hæld glasuren over kagen, så toppen dækkes fuldstændig og glasuren drypper ned ad siderne. Pynt evt. toppen med mandler, tørret frugt eller krymmel.
Tips!
Kulich blev traditionelt bagt i en kaffedåse (ca. 2 liter), så kagen blev høj og cylindrisk. Du kan bruge en almindelig rund form og forhøje den med karton – eller bage den i en hvilken som helst form, du har til rådighed – smagen er den samme. Jeg brugte en ovnfast souffléskål (15 cm i diameter) og forhøjede den med pap til 16 cm. Traditionelt skæres toppen af kagen og anrettes midt på fadet. Derefter deles kagen igennem lodret, hvorefter hver halvdel skæres i skiver og anrettes omkring toppen.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge