Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

En smagfuld salat med pocherede æg og hollandaisesovs
Sådan gør du:
  1. Pocherede æg:
  2. Bring vand og eddike i kog i en gryde. Vandet skal stå 8 cm op ad kanten.
  3. Slå æggene ud − ét ad gangen − i en kop, og krydr med salt og peber. Lad forsigtigt æggene glide ned i det kogende vand, ét ad gangen. Dæmp varmen, så vandet lige simrer. Pochér æggene i 6-7 min., afhængigt af hvor bløde de skal være. Pochér æggene ad 2 omgange.
  4. Tag æggene op med en hulske, og læg dem i varmt vand tilsat 2 tsk. salt pr. liter. Fjern trevler af æggehvide. Tag æggene op lige før brug, og lad dem dryppe af i en si.
  5. Hollandaisesovs:
  6. Klaret smør: Smelt smørret ved svag varme, så der kommer bundfald. Kassér bundfaldet.
  7. Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål over kogende vandbad. Hvis man er hurtig til at piske, kan det gøres over svag varme direkte på blusset. Pisk kraftigt, til æggemassen er tyk og cremet. Tag gryden fra varmen.
  8. Hæld det smeltede klare smør i − først dråbevist og derefter i en tynd stråle under piskning. Sovsen må ikke blive mere end 70 grader varm, da den så kan skille. Smag til med salt og peber.
  9. Sovsen skal serveres, mens den endnu er varm og frisklavet. Den kan holdes varm i et lunt vandbad.
  10. Fordél snittet salat på 4 tallerkner. Læg 2 pocherede æg på hver tallerken, hæld sovs over, og servér med brød.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge