Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
And er lækker vintermad – også uden for højtiderne. Brug gerne de nemme udskæringer af lår og bryst.
Saltbagte andebryster med rodfrugter og peberrodscreme
4 personer
Arbejdstid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 30 min.
2-3 spsk. olivenolie
Saltdej:
2 dl vand
350 g hvedemel
Flødepeberrod:
2-3 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Afpuds andebrysterne for fedt og sener, og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv.
  2. Brun andebrysterne i 5 min. på skindsiden på en varm pande. Giv dem 30 sekunder på kødsiden, tag dem af panden, og krydr med friskkværnet peber.
  3. Rens rodfrugterne, skær dem i grove stykker, og vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir.
  4. Saltdej:
  5. Bland alle ingredienser, og ælt dejen sammen. Rul den ud i ca. ½ cm’s tykkelse, del den i 2 stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Dup andebrysterne tørre på et stykke køkkenrulle, og læg dem på saltdejen. Fold dejen over kødet, og luk samlingerne tæt med en gaffel.
  7. Sæt rodfrugter og andebryster i ovnen ved 200 grader (varmluft). Tag andebrysterne ud af ovnen efter ca. 20 min. (når de har en centrumtemperatur på 62 grader målt med stegetermometer). Tag andebrysterne ud af saltdejen, og lad dem hvile tildækket, mens rodfrugterne bager færdige i ca. 10 min.
  8. Flødepeberrod:
  9. Pisk fløden til blødt skum, og smag til med citronsaft, sukker og friskrevet peberrod.
  10. Skær kødet i skiver, og servér med rodfrugter og flødepeberrod.
Tips!
Du kan evt. give de saltbagte andebryster en tur på skindsiden på en varm pande, så skindet bliver sprødt.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge