Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Overdådig og lækker lagkage i form af denne kirsebærkage fra Schwarzwald.
Sådan gør du:
  1. Smør 3 lagkageforme (22-24 cm i diameter) med blødt smør. Pisk æg og sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er stift og tykt skummende.
  2. Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dej-skraber, så dejen stadig er luftig.
  3. Hæld dejen i formene, og bag kagerne i ca. 12 min. ved 175 grader. Stik i en kage med et træspid. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme:
  5. Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen.
  6. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  7. Udsten kirsebærrene. Gem hele bær til pynt.
  8. Saml lagkagen: Læg en lagkagebund på et fad, og stænk med kirsebærsirup eller -saft. Fordel halvdelen af kirsebærrene og derefter halvdelen af vaniljecremen på bunden.
  9. Læg en lagkagebund ovenpå, stænk med kirsebærsirup, og fordel resten af kirsebærrene og vaniljecremen på bunden. Læg den øverste bund på, og stænk med kirsebærsirup. Lad lagkagen trække tildækket i køleskab nogle timer.
  10. Smør kagen med et lag flødeskum. Drys med hakket chokolade og pynt med kirsebær og evt. kronblade fra morgenfruer.
Tips!
Bundene er fryseegnede
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri