Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Tændstikkagerne er dejlige, sprøde smørbagte småkager med glasur som ”svovl”. Pak dem i rigtige tændstikæsker, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af serveringen.
Sjove tændstikkager
(ca. 150 stk.)
Arbejdstid: 1 time
Køletid: 1 time
Bagetid: 6 min.
Ikke fryse-egnet
250 g hvedemel
1/8 tsk bagepulver
1 knsp salt
100 g sukker
1 æg
Glasur:
ca. 150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt. Rør smørret sammen med sukker og vaniljesukker og rør melet i. Saml dejen med sammenpisket æg og form den til en tyk plade. Pak dejen ind og sæt den i køleskabet en times tid.
  2. Rul dejen ud i ½ cm’s tykkelse, del den i firkanter, der er 6 eller 9 cm brede og læg dem i køleskabet.
  3. Tag én plade dej ud ad gangen og skær den ud til grove ”tændstikker” med en dejskærer – de skal være ca. ½ cm brede. Læg dem på bageplader med bagepapir og fortsæt med resten af de kolde dejstykker. Bag kagerne ved 180 grader (160 grader varmluft) i ca. 6 min. Læg dem til afkøling på en rist.
  4. Rør æggehvide sammen med sigtet flormelis og eddike eller citronsaft og rør, til glasuren er hvid og så tyk, at man kan trække furer, der bliver stående. Del evt. glasuren i 2 eller 3 portioner og tilsæt farve eller kakao. Dyp og drej kageenderne i glasuren, så det ligner svovl. Lad dem tørre på bagepapir og pak dem i en æske eller kagedåse.
Tips!
Til chokoladekager erstattes 3 spsk af melet med 3 spsk kakao. Du kan også dyppe tændstikkerne i smeltet chokolade i stedet for glasur. Smeltet hvid chokolade kan farves med frugtfarve.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri