Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Tarte Tatin blev opfundet af de franske søstre Tatin, der drev hotel og restaurant i Frankrig for ca. 100 år siden. Den klassiske version er med karamelliserede æbler og butterdej.
Skøn mangotærte a la Tatin
(1 tærte til ca. 8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
75 g sukker
25 g smør
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. 1Rul dejen ud og skær den til, så den passer som et låg over det valgte fad. Prik dejen med en gaffel og læg den i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 220 grader (200 grader varmluft).
  3. Skræl mangofrugterne, skær frugtkødet fra den flade sten og skær det i tykke skiver.
  4. Smelt sukkeret til gylden karamel på en pande og tilsæt smørret. Kog det jævnt og æg mangostykkerne i karamellen – eller hæld karamellen over i det fad, der skal bruges, og læg frugten i.
  5. Læg dejen over frugten og sæt panden/fadet i ovnen i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt.
  6. Tag tærten ud og lad den stå 5 min., så karamellen kan sætte sig lidt. Vend tærten ud på et fad – vær forsigtig, da karamellen stadig er varm.
  7. Pynt med fintrevet citrusskal og kokos og servér med cremefraiche, is eller flødeskum.
Tips!
Du kan også sagtens bage nogle i portionsforme: Fordél karamellen i 4-6 flade ovnfaste skåle, og fortsæt som i opskriften.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri