Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

En skotsk-inspireret æggeopskrift med spinatsalat og bacon.
Skotske æg med spinatsalat og bacon
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
4 æg
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. persille
1 dl mælk
2-3 spsk. hvedemel
1 æg
2 dl rasp
Friturestegning:
Tilbehør:
100 g bacon
Sådan gør du:
  1. Kog æggene hårdkogte i ca. 10 min., og pil dem.
  2. Ælt kødet sammen med salt, peber, sennep, finthakket persille og gradvist mælk.
  3. Skotske æg:
  4. Form 4 kugler af farsen, og tryk forsigtigt et hårdkogt æg i hver. Sørg for, at farsen dækker æggene helt.
  5. Tril de skotske æg i mel, derefter i sammenpisket æg og tilsidst i rasp.
  6. Varm olien op i en høj gryde til ca. 180 grader, hvor en lille brødterning bliver gylden på 1 min. Undgå for høj temperatur. Olien må ikke blive så varm, at den ryger. Fyld kun gryden 1/3 op, så den ikke kommer til at koge over. Man kan også anvende en frituregryde.
  7. Kog de skotske æg gyldne i ca. 8 min., til kødet er gennemstegt. Læg de friskkogte æg på rent fedtsugende papir, f.eks. kaffefiltre.
  8. Servér skotske æg med spinatsalat med bacon og evt. brød.
  9. Spinatsalat:
  10. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i olie på en pande. Si stegefedtet fra. Bland spinat med bacon.
Tips!
Hvis olien ved et uheld går i brand, lægges et låg hurtigt på gryden for at kvæle ilden.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri