Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sprøde og fyldige cheesecakes gør altid underværker som dessert.
Små cheesecakes med rabarber
8 cheesecakes
Arbejdstid: 1½ time
Køletid: mindst 2 timer
Bund:
2 spsk. farin
75 g smør
Fyld:
5 blade husblas
150 g rabarber
1 dl vand
75 g sukker
1 stang vanilje
50 g sukker
3 spsk. sukker
Pynt:
3 dl vand
3 spsk. citronsaft
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Bund: Knus kiksene (brug evt. en foodprocessor), og bland dem grundigt med farin og smeltet smør. Pres massen ud i bunden af en springform (26 cm). Sæt den i køleskabet.
  2. Fyld: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
  3. Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og kog dem med vand og sukker i 5 min. Si saften over i en skål. Knug vandet af husblassen, og smelt den i rabarbersaften.
  4. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukker og fintrevet citronskal.
  5. Pisk mascarpone og flødeost sammen med vanilje/citronsukkeret, og pisk rabarbersaften i.
  6. Pisk æggehviderne stive med sukker, og vend dem i cremen.
  7. Hæld cremen i formen, og sæt den tilbage i køleskabet i mindst 2 timer.
  8. Pynt: Rens rabarberstilkene, og ”skræl” dem i lange bånd med en kartoffelskræller eller en kniv – de skal være ca. 2 mm tykke.
  9. Kog en lage af vand, citronsaft og sukker, og kog 2-3 rabarberbånd i lagen ad gangen i 20-30 sekunder. Læg dem på et rent viskestykke (eller køkkenrulle). Skær kagen løs kanten rundt, og åbn formen. Udstik til 8 portionskager med en rund udstikker på ca. 7 cm.
  10. Dæk kagerne med rabarberbånd på toppen, og klip dem til, så de går lidt ned ad kanten. Læg derefter et bånd rundt om kanten. Pensl rabarberne med den resterende sukkerlage, og sæt kagerne tilbage i køleskabet indtil servering (min. 2 timer).
Tips!
Hurtig ­cheesecake: Rens og snit alle rabarberne (500 g), og bland dem med 150 g sukker i en bredbundet gryde. Varm forsigtigt op under omrøring, og lad dem simre i ca. 5 min., til de er akkurat møre. Bred dem ud på et fad, og køl af. Lav kikseblandingen, og fordel den i 8 portionsglas, f.eks. små sylteglas. Pisk cremen sammen (uden rabarbersaft, husblas og æggehvider), og fordel den i glassene. Top op med rabarberkompot. Tip: Hvis dine ­rabarber er meget blege, kan du farve sukkerlagen med lidt rødbedesaft eller frugtfarve, inden du koger de tynde ­rabarberbånd.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri