Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Små chokoladekager
(ca. 16 stk.)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
250 g chokolade
175 g sukker
125 g smør
3 æg
175 g mel
Til overtræk:
150 g chokolade
Sådan gør du:
  1. Smelt chokolade, sukker og smør i en gryde. Tag det fra varmen. Pisk æggene sammen og pisk det i den lune chokoladeblanding.
  2. Bland vanilje, og bagepulver i melet sammen med nødder eller mandler. Vend det i chokoladeblandingen.
  3. Kom dejen i en lille form, 20 x 20 cm, foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader i en halv time, lad den køle lidt af og giv den et overtræk med smeltet chokolade. Skær den i terninger à 4 cm.

    OBS: Mandler eller nødder kan helt udelades uden at ændre på de øvrige ingredienser i opskriften.
  4. Variation 1:
    Chokoladekager med appelsin

    Tryk runde kager ud af den bagte og chokoladeglaserede kage med et lille glas eller form. Kog 3 dl vand og 2 dl sukker sirupsagtigt. Kom 3-4 appelsinskiver (usprøjtede) i lagen og lad dem småkoge i 5 min. Lad dem svale i lagen. Skær skiverne i mindre stykker og dekorer kagerne hermed. Sæt dem i små papirsforme.
  5. Variation 2:
    Chokoladekager med marcipan

    Kagerne kan sættes på en tynd skive marcipan, som udstikkes efter samme form som kagerne. Sæt dem i små papirsforme.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri