Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Cupcakes med solbær er sommerlige, gode til farten og nemme at lave.
Solbærcupcakes
12-16 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 15-20 min.
Syltede solbær:
200 g solbær
125 g sukker
1 dl vand
Dej:
125 g smør
2 spsk. vand
1 spsk. citronsaft
2 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Sådan gør du:
  1. Rens solbærrene for stilke, og klip blomsterne af.
  2. Smelt sukker i en gryde. Tilsæt bærrene med solbærblade og vand. Kog i 10 min. ved svag varme.
  3. Lad solbærsyltetøjet køle af med bladene. Fjern bladene. Hvis nogle af bærrene er umodne, bliver konsistensen tykkere.
  4. Dej til cupcakes:
  5. Smelt smør og vand, og tilsæt citronsaft.
  6. Pisk æggene med sukker i ca. 10 min. med en håndmikser, til det er skummende.
  7. Bland mel og bagepulver. Drys blandingen igennem en si, og vend den i æggemassen med en skraber. Rør gradvist smørblandingen i sammen med fintrevet citronskal.
  8. Fyld dejen ¾ op i 12-15 cupcake- eller muffinforme. Bag dem i ca. 7 min. i midten af en 175 grader varm ovn.
  9. Kom en skefuld syltede solbær i midten af hver kage, før dejen er stivnet. Bag kagerne videre i 5-10 min. afhængig af størrelse.
  10. Stik et træspyd i, og hvis der ikke er rå dej på, er kagerne færdigbagte. Lad kagerne køle af på bagerist.
Tips!
Solbær cupcakes er fryseegnede.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri