Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Som navnet siger, er disse fyldt med solskin i form af vaniljecreme. De minder lidt om cremeboller, men er uden kokos. Desuden er der masser af frisk appelsinjuice i dejen.
Solskinsboller
Ca. 25 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 12-15 min.
200 g smør
7 dl mælk
75 g gær
2½ dl sukker
3 tsk. kardemomme
ca. 2,1 kg hvedemel
Fyld:
2 spsk. farinsukker
3½ tsk. kanel
Vaniljecreme:
2½ dl mælk
1 dl sukker
1 spsk. maizenamel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk og juice, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 8-10 min.
  2. Lad dejen hæve tildækket i 30-40 min.
  3. Fyld:
  4. Riv appelsinskallen fint, og bland den med farin og kanel.
  5. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2. Rul dem ud i rektangler på ca. 1 cm’s tykkelse. Drys fyldet over, og rul dejen sammen til roulader. Skær dem ud i ca. 25 skiver i alt.
  6. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
  7. Vaniljecreme:
  8. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker. Rør maizena og æggeblommer sammen, og pisk det i mælkeblandingen. Kog cremen op, og lad den afkøle.
  9. Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med ca. 1 spsk. vaniljecreme.
  10. Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt dem evt. med lidt glasur på toppen.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri