Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
En luksusudgave af svenske kanelsnegle med creme.
Solskinssnegle
12 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bage/kogetid: ca. 20 min.
Fryseegnede
Dej:
½ pakke gær
3 dl mælk
100 g smør
1 spsk. sukker
ca. 500 g hvedemel
Creme:
½ stang vanilje
Kanelfyld:
50 g smør
1 tsk. citronskal
2 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel
Glasur:
150 g flormelis
ca. 1½ spsk. kogende vand
Sådan gør du:
  1. Dej: Rør smuldret gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker og´derefter gradvist mel. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. 45 min. ved stuetemperatur.
  2. Creme: Pisk mælk sammen med majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde. Bring i kog under konstant piskning. Lad cremen koge i ca. 4 min. Tilsæt kornene af vaniljestangen, og drys overfladen af cremen med lidt sukker. Lad den køle af.
  3. Rul dejen ud i et stykke på 25 x 40 cm.
  4. Kanelfyld: Rør blødt smør med fintrevet citronskal og kanel.
  5. Smør kanelblandingen på dejen i et jævnt lag, men ikke helt ud til kanten. Rul dejen sammen som en roulade, og tryk den godt sammen i kanten. Skær dejen ud til ca. 12 snegle a 2 cm’s tykkelse.
  6. Læg sneglene på bagepapir på en bageplade. Hvis lidt af enden af en snegl går løs, trækkes den ind under bunden på sneglen. Åbn sneglen i midten med en ske og kom en klat creme godt ned i midten af hver snegl.
  7. Lad solskinsbollerne hæve i ca. 30 min.
  8. Sæt bagepladen i ovnen ved 225 grader, og bag bollerne i ca. 15 min., til de er gyldne. De er gennembagte, når det lyder hult, når man banker dem på undersiden. Afkøl lidt på en bagerist. Skal bollerne fryses, er det bedst at komme dem lune i fryseposer uden glasur.
  9. Glasur: Rør glasur sammen af flormelis og vand til tyk konsistens. Kom i en sprøjtepose med tynd spids (eller i en madplastikpose og klip et lille hul i hjørnet). Sprøjt glasuren på bollerne som solstråler.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri