Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Sprængt oksekød med stuvet spidskål er en rigtig herreret.
Sprængt oksebryst med spidskål
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Saltning: 3 døgn
Kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
Saltlage:
500 g salt
100 g sukker
2½ liter vand
Kogning:
1½ liter vand
6 hele peberkorn
Stuvet spidskål:
3 spsk smør
4 spsk mel
1 dl mælk
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Kog lagen sammen og lad den svale. Hæld saltlagen over kødet og lad det ligge i tre døgn i køleskab.
  2. Kom det saltede kød i en gryde, hæld vand på. Bring det til kogepunktet og skum. Tilsæt hele peberkorn, grønsager og suppevisk.
  3. Lad kødet koge, til det er så mørt, at benene nemt kan tages ud.
  4. Spidskål: Skær kålhovedet i kvarte og kog det i letsaltet vand i 5 minutter.
  5. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med 2 dl af kogevandet fra kålen samt koghed mælk og fløde. Tilsæt væden lidt ad gangen, så stuvningen ikke bliver klumpet. Smag til med salt, peber og revet muskat.
  6. Vend kålen i stuvningen og servér den til kødet. Lidt høvlet peberrod på kødet og hakket persille på kålen både smager dejligt og ser godt ud.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri