Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
I Italien laves forskellige varianter af søde makronagtige mandelsmåkager med bitre mandler eller abrikoskerner. På italiensk kaldes de amaretti. Kagerne er lette at lave. De passer perfekt til en stærk kop sort kaffe eller espresso med en lidt bitter kaffesmag.
Sprøde italienske mandelkager
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnede
God holdbarhed i en kagedåse eller en lufttæt beholder
(Til ca. 20 store eller 30 mindre)
Drys:
Sådan gør du:
  1. Hæld kogende vand på mandlerne og lad dem trække 5-10 min. Smut skindet af mandlerne og spred dem ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Rist dem gyldne i en 175 grader varm ovn. Hold øje med mandlerne,der ikke må blive brændte, men skal bages lysebrune. Skru ovnen ned til 120 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med sukker ca. 5 min. med en håndmikser. Vend ristede mandler, pistacienødder eller pinjekerner i dejen sammen med revet marcipan. Sæt kagerne på bagepapir på bagepladen med to skeer.
  3. Bag store mandelkager ca. 40 min. og mindre mandelkager ca. 30 min. i en 120 grader varm ovn.
  4. Lad dem køle af på en bagerist et tørt sted. Læg dem i kagedåse eller lufttæt beholder, mens kagerne er afkølede og sprøde. Drys evt. flormelis igennem en si før servering.
Tips!
Sprøde mandelkager kan også bruges i desserter. Lav dem lidt mindre. Brug dem som tilbehør til isanretninger eller syltede frugter med vaniljecreme. Mandelkager kan også bruges på toppen af en lagkage. Pynt lige før servering, så mandelkagerne beholder deres sprødhed.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge