Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
Steg kyllingen hel fyldt med citron og timian, så kødet bliver ekstra saftigt. Nyd bryststykkerne samme dag, og gem kød fra lår og skrog til de 3 andre retter. Kog skrog og urter til suppe.
Sådan gør du:
  1. Rens kyllingen, og gnid den ind- og udvendigt med salt og peber.
  2. Vask citronerne, prik med en kødnål, og læg dem ind i kyllingen sammen med skyllet timian. Bind kyllingen med snor, eller luk med kødnåle.
  3. Læg kyllingen med brystet nedad i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 200 grader i 30 min.
  4. Rens rodfrugterne, og skær dem i grove stykker. Vend dem med olie, hakket timian, salt og peber.
  5. Tag fadet ud af ovnen, og tag kyllingen op. Læg rodfrugterne i fadet, og sæt kyllingen ovenpå med brystet opad. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt, og rodfrugterne er møre.
  6. Dip:
  7. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen med hakket persille og kapers. Smag til med peber og evt. sennep.
  8. Skær brystkødet af skroget, og skær lår og vinger af. Træk skind og kød af lår og vinger, og pluk kødet af skroget. Gem kyllingekødet i køleskab eller fryser.
  9. Brun kyllingebrysterne på skindsiden på en varm pande med en smule olie, og steg evt. også skindet fra lårene, til det er sprødt. Servér kød og skind med rodfrugter og dip.
  10. Læg skrog, ben og saft fra fadet i en gryde, og dæk med koldt vand. Giv det et opkog, og fjern skum. Tilsæt urter og krydderier, og lad suppen simre i mindst 35 min. Si suppen, køl af, og sæt den i køleskab eller fryser.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri