Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør det blødgjorte smør med halvdelen af sukkeret.
  2. Smelt chokoladen over svag varme eller over vandbad. Rør den i smørmassen. Pisk eller rør æggeblommerne i.
  3. Pisk æggehviderne stive og pisk resten af sukkeret i lidt ad gangen.
  4. Bland vaniljesukker og bagepulver i melet. Rør det i dejen med halvdelen af de piskede æggehvider. Vend den sidste portion af hviderne i.
  5. Kom dejen i en velsmurt springform (22 cm i diameter) og bag kagen på næstnederste rille i ovnen ved 175-180 grader i 45 min.
  6. Lad kagen svale lidt, inden en tages ud. Skær kagen igennem pa tværs og fordel halvdelen af abrikosmarmeladen herpå. Læg kagen sammen, og kom resten af abrikosmarmeladen over.
  7. Glasur: Smelt chokoladen ved svag varme. Tag den fra varmen og rør flormelis og smør i lidt ad gangen. Kom til sidst vand i.
  8. Kom chokoladeglasur over kagen og på siderne, gerne i bølger og striber.
  9. Når glasuren er stivnet, pyntes med flakkede mandler og chokoladefigurer (se herunder).
  10. Der kan evt. serveres flødeskum til.
Tips!
Chokoladefigurer: Smelt 150 g chokolade, og lad den svale lidt, inden den kommes i en lille plastpose. Klip et lille hul i en spids af posen. Aftegn cirkler pa bagepapir. Sprøjt nu chokoladen i cirkler eller blomster indenfor det aftegnede felt. Lad chokoladen stivne helt, for den forsigtigt løsnesmed en lille spids kniv.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri