Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Store franske makroner med lækker italiensk smag. Kaffemakronerne lægges sammen med mascarpone-creme og drysses med kakao. Macarons er søde, klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. De lægges ofte sammen to og to med enten creme eller marmelade i matchende pastelfarver. Her er kagerne vokset til en stor portionsstørrelse og lagt sammen med en mascarponecreme a la den italienske dessert tiramisu.
Sådan gør du:
  1. Tegn 8 cirkler (10 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Bland mandelmel og flormelis godt sammen. Opløs kaffepulveret i vandet. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen til en tyk og glat marengsmasse.
  2. Tilsæt kaffen og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i cirklerne. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad cirklerne „tørre“ ved stuetemperatur ½-1 time.
  3. Varm ovnen op til 180 grader varmluft, og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader, og bag kagerne 20-25 min. Lad dem afkøle på pladerne, og flyt dem derefter over på en rist. Hvis de sidder fast på bagepapiret, så læg det på et fugtigt viskestykke et par min. til de løsner sig.
  4. Creme: Rør mascarpone-osten blød. Pisk æggeblommerne og halvdelen af sukkeret til en tyk creme og pisk mascarponen i. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vend dem i mascarpone-cremen. Læg en makron med bunden opad på hver tallerken. Fordel cremen på bundene. Tryk de resterende makroner ovenpå og drys med sigtet kakao.
Tips!
Mandelmel er fintmalede, smuttede mandler. Du kan selv lave mandelmel ved at tørre smuttede mandler på en bageplade ved 150grader i ca. 15 min. og derefter male dem til fint mel i en foodprocessor.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri