Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Små søde kringler drysset med citronsukker. Når du først har lært at sno dejen sammen til en fin kringle, går det som en leg.
Sukkerkringle
18-20 kringler
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: ca. 1½ time
Bagetid: 15 min.
25 g gær
2 dl mælk
2 spsk. honning
2 tsk. salt
ca. 550 g hvedemel
Pensling og pynt:
50-75 g sukker
1 æg
1 knsp. salt
Sådan gør du:
  1. Vask citronen, riv skallen fint, og pres saften. Bland citronskallen med sukkeret, og sæt det til side.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg, honning, kardemomme, salt, vaniljesukker og 3 spsk. citronsaft. Tilsæt melet (hold lidt tilbage), og rør dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 20 min.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og form den til en tyk pølse. Del den i 18-20 lige store stykker, form dem til boller, og lad dem hvile tildækket i 15 min.
  4. Tril hver bolle til en ca. 35 cm lang pølse, og form dem til kringler (se tip). Læg dem med god plads på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
  5. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl kringlerne med æg, og drys dem med citronsukker.
  6. Bag kringlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 min. Afkøl på en bagerist.
Tips!
Form en kringle: Sno de 2 ender sammen ca. 2 cm inde, og vip buen op, så den dækker enderne.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri