Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Sushi behøver ikke at bestå af rå fisk. Prøv denne anderledes variant med roastbeef og avocadosalat.
Sådan gør du:
  1. Sushiris:
  2. Kom risene i en si, og skyl dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad vandet dryppe fra, og kom risene i en gryde med vand. Bring gryden i kog ved jævn varme under tætsluttende låg. Når vandet koger, skrues ned til lav varme. Risene skal koge 10 min. Tag derefter gryden fra varmen, og lad den stå i 15 min.
  3. Rør i risene med en gaffel, og kom eddike, sukker og salt i, mens de er varme. Læg et vådt, hårdt opvredet viskestykke over. Lad risene køle af, og brug dem i løbet af få timer. Portionen rækker til ca. 8 ruller.
  4. Roastbeef: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en pande. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og peber.
  5. Læg stegen i et ovnfast fad, sæt det i midten af ovnen, og tænd på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af kødet. Steg i 45 min. – 1 time, til centrumtemperaturen er 55-60 grader. Afkøl kødet i køleskab et par timer. Skær tynde skiver af roastbeef, evt. på en pålægsmaskine.
  6. Sushiruller med ­roastbeef: Pak en sushimåtte ind i husholdningsfilm. Læg skiver af roastbeef i et lag på måtten.
  7. Dyp hænderne i vand, så risene ikke klistrer til fingrene. Fordel sushiris i et 3-4 mm tykt lag oven på kødet, så det passer med størrelsen på en plade nori-tang.
  8. Smør ca. ½ tsk. wasabi på risene i en stribe. Læg en plade nori-tang oven på risene. Rul tæt sammen til en rulle ved hjælp af sushimåtten. Lav ca. 8 ruller. Skær sushirullerne ud i 6 stykker med en fugtig kniv. Dup kniven med vand mellem hvert snit.
  9. Avocadosalat: Skær avocado ud i små tern, og bland med limesaft. Tilsæt tern af agurk og finthakket rødløg. Smag til med salt og peber.
  10. Sæt sushirullerne på et fad. Pynt med ærteskud og små klatter af wasabi. Servér med sojasovs smagt til med fint hakket orangeskal og avocadosalat.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri