Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørVegetarisk
Prøv en kødfri dag og sæt i stedet tænderne i svampepostej med rød peber og chilisovs.
Svampepostej med rød peber og chilisovs
2-4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stege-/bagetid: 1 time og 20 min.
Postej:
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
200 g hytteost
Sovs:
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. vineddike
evt. ¼ tsk. sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Postej: Skyl quinoaen, og kog den efter pakkens anvisning. Dryp af i en sigte, og køl af.
  2. Rist valnøddekernerne på en tør pande i 3-5 min., og afkøl dem.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér dem bløde og blanke i 1 spsk. olie, og afkøl.
  4. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker (tag evt. et par skiver fra til pynt). Brun dem på en pande med olie, og afkøl.
  5. Hak nødder og en god håndfuld skyllede persilleblade groft i en foodprocessor. Tilsæt løg/hvidløg og svampe, og hak det kort. Tilsæt æg og hytteost, og kør med pulse-knappen. Tilsæt quinoa, og smag til med salt og peber.
  6. Fyld farsen i en form (1 liter) med bagepapir. Pynt evt. med svampe og/eller valnødder, og bag postejen i ovnen ved 175 grader i 45-60 min., til centrumstemperaturen er 80 grader.
  7. Sovs:
  8. Rens chili og peberfrugt, og snit dem groft. Pil rødløg og hvidløg, og snit dem fint. Sauter det hele blankt i en gryde med olie, og tilsæt eddike. Kog eddiken væk, og tilsæt bouillon. Lad sovsen simre, til alt er mørt – ca. 15 min. Blend sovsen jævn, og smag til med salt og peber og evt. en lille smule sukker.
  9. Løft postejen op af formen vha. bagepapiret, og skær den i tykke skiver. Servér med sovs og dampede eller lynstegte grønne grøntsager.
Tips!
Postejen er også god kold med en grøn salat eller som pålæg på brød.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge