Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Begynd med fyldet: Steg løgene bløde og blanke i en gryde med fedtstof og tilsæt æble og salvie. Steg under omrøring et par min., krydr med salt og peber og hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  2. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm´s mellemrum og skær en lomme i stegen lige under sværens fedtlag. Gnid salt ned mellem hver svær. Kom fyldet ind i lommen og luk begge ender med kødsnor eller kødnåle.
  3. Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, og læg løgskiverne i vandet. Læg kødet på en rist ovenpå, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. lidt stanniol eller et stykke kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.
  4. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time. Skru evt. op til 250 grader de sidste 15-20 min., hvis sværen ikke er sprød.
  5. Tag stegen ud af ovnen, si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 3 dl sky – tilsæt vand eller æblemost, hvis der mangler væske.
  6. Kog sovsen igennem og jævn den til passende konsistens. Smag til med æblevineddike, salt og peber.
  7. Skær stegen i skiver og servér f.eks. med ristede kartofler.
Tips!
Brug evt. et stegetermometer: Centrumtemperaturen skal være 65 grader.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri