Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Der bruges både radiser og radiseblade til denne tærte. Servér den friskbagt og varm eller lun, og læg først rejerne på ved servering.
Tærte med rejer og radiser
(1 tærte/8 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45 min.
Tærtedej:
200 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1 æg
2 spsk. iskoldt vand
Fyld:
2 æg
2 dl fløde
1 tsk. karry
Topping:
1 spsk. olivenolie
1 bundt purløg
Sådan gør du:
  1. Tærtedej:
    Bland de 2 slags mel med salt, og hak det kolde smør i, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt æg, og saml hurtigt dejen med vand.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang form (11x35 cm) eller en rund (22 cm). Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet 1 times tid eller i fryseren i 20 min.
  3. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skyl radisebladene, og hak dem groft.
  4. Pisk æg godt sammen med fløde, og smag til med karry, salt og peber. Tilsæt snittede radiser (tag lidt fra til pynt) og hakkede radiseblade.
  5. Bag tærten blindt (se nederst) ved 180 grader i 10 min. Fjern papir og bønner, og bag i yderligere 5 min.
  6. Hæld karry/radisecremen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.
  7. Topping:
    Vend de afdryppede rejer sammen med olie, citrussaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt fintklippet purløg og de sidste snittede radiser. Læg rejerne på den færdigbagte tærte og servér straks.
Tips!
Hvis dine radiseblade er for slatne, kan du erstatte dem med ca. 75 g frisk spinat, rucolasalat eller små skvalderkålsblade.

At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen. Hvis du ofte bager tærter, kan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, der kan bruges igen og igen. De fås bl.a. i Magasin til ca. 130 kr.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri