Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Tartiflette er en fransk ret fra Savoie-regionen. Den består af kartofler, bacon og ost (Reblochon), og nogle tilsætter også løg. Som variation kan man erstatte bacon med laks. I den oprindelige version, udviklet af Reblochon- producenterne, bruges en hel ost.
Tartiflette
(2-3 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
evt. 15 g smør
75-100 g Reblochon
Tilbehør:
evt. brød
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Steg baconternene gyldne på en pande og tilsæt løgene. Steg under omrøring, til løgene er bløde og gyldne (ca. 10 min.) – tilsæt evt. smør om nødvendigt.
  3. Hæld vinen på panden og lad den koge næsten væk. Tilsæt kartoflerne og vend rundt.
  4. Tilsæt fløden og giv det et opkog. Krydr med salt og rigeligt friskkværnet sort peber og hæld retten i et smurt ovnfast fad.
  5. Skær osten i skiver (med skorpe). Fordel dem over retten og dæk med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 1 time.
  6. Tag stanniolen af og vend rundt i retten. Gratiner under grillen i ovnen, til overfladen er gylden (5-8 min.) og servér med en grøn salat eller dampede grønsager og evt. brød.
Tips!
Hvis du ikke kan skaffe Reblochon, så prøv med en anden rødkit-ost eller en brie.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri