Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Bag 2 kager − den ene med lys chokolade og den anden med mørk chokolade. Saml evt. kagen, så den bliver ternet, eller læg den sammen som en almindelig lagkage.
Ternet chokoladekage
1 kage - ca. 20 stykker
Arbejdstid: 1½ time
Bagetid: 45 min. i ovn med varmluft
Hviletid: 20 min.
Lys chokoladebund:
Mørk chokoladebund:
50 g kakao
Basis for begge bunde:
Chokoladeovertræk:
100 g smør
Sådan gør du:
  1. Smelt stykker af lys chokolade og stykker af mørk chokolade i hver sin skål over vandbad.
  2. Pisk smør og flormelis hvidt og skummende. Tilsæt ét æg ad gangen under omrøring skiftevis med smeltet lys eller mørk chokolade.
  3. Bland mel med bagepulver og til den mørke kage også kakao. Sigt blandingen igennem en si, og vend den i dejen.
  4. Fyld de 2 deje i 2 smurte springforme (24 cm i diameter).
  5. Bag de 2 kager i ca. 45 min. ved 160 grader varmluft, til der ikke er rå dej på et træspid, når man stikker det i midten af kagerne. Lad kagerne afkøle på en bagerist.
  6. Flæk begge kager til 2 kagebunde (4 i alt). De bagte kagebunde skal nu deles i ringe: Læg f.eks. en tallerken med en diameter på 20 cm på kagebunden, og skær en cirkel. Stik en mindre cirkel på 8 cm ud i midten af kagen. Byt ringene ud med hinanden (se tip her på siden).
  7. Saml kagebundene i en kagering eller springform. Brug f.eks. en løs kagebund fra en tærte- eller springform, og flyt de samlede bunde over i kageringen. Læg de fire bunde lagvist.
  8. Overtræk: Smelt chokoladen sammen med smør og piskefløde over vandbad.Tag blandingen af varmen, rør sammen, og lad massen køle lidt af og blive smørbar.
  9. Fordél chokoladeovertrækket på kagen. Stil kagen køligt indtil servering.
Tips!
Sådan laver du ternene: Del de 2 bagte kagebunde i ringe. Saml kagen i en kagering/springform, og ombyt kageringene, så der både er lys og mørk kage i hvert sit lag.
Velbekomme!
Foto: Line Falck/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge