Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Vinder af 2. præmien i DM i lagkage 2015.
Tiramisu-lagkage
280 g sukker
240 g mel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
2½ dl sødmælk
Ladyfingers:
60 g sukker
80 g mel
1 spsk. maizenamel
Sirup:
2½ dl vand
3 spsk. sukker
Fyld og glasur:
¾ dl kahlua
Kaffebønner:
10 g kakao
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 190 grader. Læg bagepapir i bunden af en springform (25 cm i diameter), og smør siderne.
  2. Rør smør og sukker godt sammen, og rør ét æg i ad gangen. Sigt mel, bagepulver, salt og maizena i, og tilsæt mælk og vaniljeessens. Rør hurtigt rundt, og hæld dejen i springformen.
  3. Sæt kagen i ovnen i 30-40 min. Mærk efter med en tandstikker, om kagen er færdig. Afkøl kagen på en bagerist.
  4. Ladyfingers:
    Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive, og tilsæt halvdelen af sukkeret, mens hviderne piskes seje.
  5. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af det resterende sukker. Hæld vaniljesukker og resten af sukkeret i æggeblommerne, og pisk det lyst og luftigt. Sigt mel og maizena i, og vend rundt med lidt af hviderne. Vend resten af hviderne i.
  6. Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tyl (1 cm), og sprøjt dejen ud i 8 cm’s længde på en bageplade med bagepapir. Drys dem med lidt flormelis. Bag kagerne lysebrune i ovnen i ca. 10 min. Afkøl på en bagerist.
  7. Sirup:
    Hæld vand, kaffe, sukker og kahlua i en gryde, og lad det småsimre i ca. 45 min., eller til det er reduceret til den halve. Afkøl helt.
  8. Fyld og glasur:
    Pisk fløden til let skum. Pisk marscarpone, kahlua og flormelis til en ensartet masse, og vend forsigtigt flødeskummet i.
  9. Kaffebønner:
    Ælt marcipan, flormelis, kakao og sirup sammen, og form til små, ovale æg. Giv dem et tryk, så de ligner kaffebønner.
  10. Saml kagen:
    Læg kagen på et kagefad, og flæk i 2 lige tykke bunde. Flyt den øverste bund over på en tallerken, og fordél siruppen over de 2 bunde. Læg det halve af fyldet på den nederste bund, læg den øverste bund ovenpå, og fordél resten af fyldet jævnt på toppen. Smør en anelse af fyldet på siden af kagen, og sæt ladyfingers hele vejen rundt. Skær dem evt. lidt til i bunden, så de stikker lige langt op over kanten på kagen. Drys kakao på toppen, og fordél kaffebønnerne på kagen.
Tips!
Læg gerne kagen sammen dagen inden servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Britt Nielsen
Foto: Jens Bach
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri