Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
I alle de år, Konditoriet fandtes i Tivoli, var der bl.a. Tivoli-kager på kortet. Opskriften findes i flere variationer, denne er med æblefyld, marengs og romcreme og pyntet med ribsgelé. Det er en konditorkage, der tager lidt tid at lave, men de færdige kager er alt besværet værd.
Tivoli-kager
8 stk.
Arbejdstid: 1 time
Bage/kogetid: 1 time
Ikke fryse-egnede
Linsedej:
100 g smør
125 g hvedemel
Italiensk marengs:
200 g sukker
½ dl vand
Æblemos:
Creme med rom:
25 g sukker
1-2 spsk brun rom
Pynt:
ca. 50 g ribsgelé
Sådan gør du:
  1. Linsedej: Smuldr smør og mel og tilsæt flormelis. Saml dejen med æg. Tryk den sammen og lad den hvile i køleskab ca. 30 min. Rul dejen ud til ca. 2 mm’s tykkelse. Stik runde cirkler ud med en diameter på ca. 10 cm. Læg dejen i linseforme eller brug en muffinpande. Sæt formene i køleskab ca. 15 min., så dejen bliver kold igen. Bag linserne i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min., til de er lysebrune.
  2. Italiensk marengs: Kog vand og sukker til en tyk sukkerlage, til temperaturen er 120 grader målt med sukkertermometer, eller til der dannes seje bobler. Pisk æggehviderne med sukker i en røremaskine eller med en håndmikser, til det er skummende. Tilsæt sukkerlagen i en stråle og pisk, til skummet er koldt.
  3. Form 8 kugler på størrelse med golfkugler med 2 skeer. Sæt dem på bagepapir og bag ved 100 grader i 1 time. Hvis der er overskydende dej, kan den bages som marengs i små toppe i ovnen med kuglerne.
  4. Æblemos: Kog stykker af æble med sukker og vand. Blend til mos og tilsæt kornene af vaniljestangen. Lad mosen blive kold.
  5. Creme med rom: Pisk æggeblommerne skummende med sukker, tilsæt rom og vend flødeskum i cremen.
  6. Saml tivolikagerne: Fyld de bagte linsebunde med æblemos. Kom flødeskum i en sprøjtepose og pynt hele vejen i kanten af linserne. Dyp de bagte marengskugler i cremen og sæt dem på toppen af kagen. Kom ribsgelé i en anden sprøjtepose med et lille hul og sprøjt en spiral på toppen af hver af kagerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri