Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tomatfrikassé med kødboller, squash og bønner
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
Kødboller:
1 tsk. salt
1 æg
1 dl rasp
1 dl mælk
Sovs:
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpuré (70 g)
¾ dl hvedemel
Drys:
1 bundt persille
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kødboller:
    Rør kødet sejt med salt. Rør ægget grundigt i kødet. Rør finthakket løg i kødet sammen med rasp, oregano og peber. Spæd med mælken.
  2. Form farsen til ca. 20 boller.
  3. Kog 1 liter vand op i en bredbundet gryde. Kom bollerne forsigtigt i vandet, og kog dem i 15 min. Tag bollerne op af vandet med en hulske, og læg dem på en tallerken. Sigt kogevandet, og gem det til sovsen.
  4. Sovs:
    Hak løget. Flæk squashen, og skær den i skiver.
  5. Svits løg og squash i olie i gryden i ca. 4 min. Tilsæt finthakket hvidløg og tomatpuré, og svits med et øjeblik. Spæd med kogevandet, men gem 1 dl.
  6. Pisk eller ryst mel sammen med den sidste dl kogevand, og rør jævningen i sovsen. Kog sovsen op under omrøring, og lad den koge i 3 min.
  7. Nip bønnerne, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom bønner og hele tomater i sovsen, og kog i endnu 5 min.
  8. Kom bollerne i sovsen, og kog det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.
  9. Drys grofthakket persille over retten, og servér med kogte ris.
Tips!
I stedet for persille kan du bruge en håndfuld frisk oregano eller basilikum.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri