Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Tournedos Rossini er en bøf skåret af oksemørbrad med foie gras på toppen. I denne opskrift på den berømte ret har vi dog valgt at lave en levermousse i stedet.
Sådan gør du:
  1. Mousse: Dup leveren tør. Brun den ved kraftig varme på en pande i varmt gåse- eller andefedt. Læg timianblade ved, drys salt på og lad leveren stege færdig ca. 10 min. under låg ved svag varme.
  2. Hæld cognac på og flambér leveren ved at tænde ild til den. Lad leveren afkøle lidt.
  3. Kom det hele i en foodprocessor og kør, til det har en ensartet konsistens. Hæld langsomt piskefløde i, til moussen er glat og cremet. Smag til med salt og peber.
  4. Kom moussen i en postejform og sæt den i køleskabet, til den er kold og fastere.
  5. Råstegte kartofler: Smelt smørret og stil det til side, til der er dannet bundfald. Steg kartoflerne i smørfedtet uden bundfald (det kasseres) på en slip let- pande 7-8 min. på hver side, til de er sprøde. Lad dem dryppe af i en si. Drys med salt.
  6. Skysovs: Kog bouillon- en ind med rødvin i en gryde uden låg, til den er kraftig og velsmagende. Jævn sovsen.
  7. Tournedos: Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brun kødet ved god varme på begge sider. Skru ned og steg videre 4-7 min. på hver side, afhængigt af hvor tykke bøfferne er og hvor meget de ønskes stegt.
  8. Anret hver tournedos med en skive gåse- eller andelevermousse og skiver af trøfler på toppen. Hertil serveres skysovs, råstegte kartofler og feldsalat.
Tips!
Gåse- eller andelevermouse kan spises alene med salat og ristet brød som forret, frokostret eller til natmad.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge