Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Sådan gør du:
  1. Skyl tranebærrene og lad dem dryppe godt af. Smelt smørret på en pande og rør sukkeret i, til det er smeltet Hjemmet nr. 8 · 2007 · 23 Superlækker tranebærkage let.
  2. Kom tranebærrene på panden og rør om, så bærrene dækkes af den flydende sirup.
  3. Tag panden fra varmen og hæld de afsvalede bær i en smurt springform, 24 cm i diam.
  4. Pisk æg og sukker godt sammen og rør kanelblandet mel i.
  5. Tilsæt mælken og det smeltede smør. Hæld dejen over bærrene. Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min.
  6. Når kagen er afkølet lidt, vendes den, så bærrene vender opad.
  7. Vær forsigtig, når du vender – man kan nemt brænde sig på den varme sukkerlage og nogle af bærrene, som vil løsne sig.
  8. Kagen serveres kold eller lun med flødeskum til.
  9. Godt at vide: - Tranebær importeres fortrinsvis fra USA. - De røde bær forhandles ikke i løs vægt, men i plastposer af ca. 350 g. Se i supermarkedets grøntafdeling. - Tranebær kan erstattes af tyttebær.
Tips!
I stedet for at bruge en springform kan der bruges en dyb støbejernspande, som bærrene først sukkerglaseres i. Kom dejen over bærrene og sæt panden i ovnen. Bag som ovenfor.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Hanne Bloch
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge