Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Saftige kagebunde med et strejf af citron lagt sammen med en fløjlsblød creme af hvid chokolade - den perfekte måde at forkæle din udkårne på.
Valentinskage
1 kage, ca. 6 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 20 min.
Køletid: 2-3 timer
Kagebunde:
150 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
½ knsp. salt
100 g smør
100 g sukker
1 æg
1 dl mælk
Creme:
Sådan gør du:
  1. Kagebunde: Sigt mel, bagepulver og salt sammen.
  2. Pisk smør sammen med sukker, og pisk ægget i sammen med vaniljesukker. Rør melet i skiftevis med mælken, og tilsæt 1 tsk. fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. Tilsæt rød farve efter humør.
  3. Hæld dejen i en lille bradepande (18 x 24 cm) foret med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Tjek med en trætandstikker, om kagen er gennembagt, og stil den til afkøling i formen i 10 min. Vend den ud af formen, og lad den køle helt af.
  4. Creme: Hak den hvide chokolade, og kom den i en skål.
  5. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 3 min., og rør så rundt, til blandingen er ensartet. Stil cremen koldt.
  6. Udstik kagen til 2 lige store hjerter (så store som de kan blive), og gem kageresterne.
  7. Pisk halvdelen af den hvide chokoladecreme sammen med cremefraiche, til det ligner flødeskum. Brug en håndmikser. Læg de 2 hjerter sammen med cremen, og stil kagen koldt i min. 1 times tid.
  8. Smør resten af den hvide chokoladecreme (uden cremefraiche) over kagens top og sider. Smuldr kageresterne til krummer med fingrene, og pynt kagen med krummerne kanten rundt på overfladen, eller som du har lyst. Sæt kagen koldt indtil servering.
Tips!
Du kan røre kagekrummeresterne sammen med en lille rest creme (eller lidt hindbærmarmelade) og trille dem til fine, lyserøde kagekugler i kokosmel.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge