Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Småretter og tilbehørFisk
Vandbakkelser med laksesalat gør underværker på ethvert sommerbord.
Vandbakkelser med laksesalat
Ca. 24 stykker
Vandbakkelser:
1¼ dl vand
50 g smør
½ tsk. salt
Pynt:
1 æg
1-2 spsk. vand
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. blå birkes
Fyld:
1 bundt radiser
Sådan gør du:
  1. Vandbakkelser: Kom vand, smør og salt i en gryde, og giv det et stille opkog, så smørret smelter. Tag gryden af varmen.
  2. Rør melet i, og varm det under omrøring i 3-4 min. – til det samler sig til en fast og glat dej. Hæld dejen over i en skål, og lad den køle af i ca. 15 min. – til den er ca. 50 grader varm.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Rør grundigt, så dejen bliver blank og glat, og rør kun æg i, til dejen er tyk og falder langsomt af dejskraberen i ”klumper”.
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose med en glat tylle, og sprøjt den ud i små toppe (ca. 3½ cm i diameter) på en bageplade med bagepapir.
  5. Pisk æg og vand sammen med en gaffel, og pensl dejtoppene. Drys med sesam og birkes.
  6. Sæt pladen i ovnen ved 160 grader varmluft i 35-45 min. – til vandbakkelserne er gyldne og gennembagte. Flyt dem over på en rist til afkøling. Opbevar i en kagedåse.
  7. Laksesalat: Læg den friske laks på et stykke bagepapir i en lille gryde med vin eller vand. Krydr med salt og peber, og damp under låg i 7-8 min. Løft laksen op ved hjælp af papiret, og afkøl.
  8. Fjern skind og ben på laksen, og kør laksekødet sammen med flødeost i en foodprocessor. Brug pulseknappen – det skal bare lige blandes. Hæld massen i en skål, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
  9. Skær koldrøget laks i små stykker, eller bryd varmrøget laks i mindre stykker. Snit purløg eller dild fint. Vend røget laks og purløg eller dild i salaten.
  10. Flæk de sprøde vandbakkelser, og fyld dem med laksesalat (brug et par teskeer eller en sprøjtepose). Pynt med fintsnittede radiser og evt. lidt dild eller purløg.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri