Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
For at bage den perfekte vandbakkelseskrans, skal man være meget præcis med mål og vægt, og røre dejen grundigt. Du kan også sprøjte dejen ud i kringlefacon, så det bliver en rigtig waleskringle.
Vandbakkelseskrans
1 krans/kringle, 8-10 stykker
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45-50 min.
Dej:
100 g smør
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
150 g hvedemel
Glasur og pynt:
25 g smør
ca. 50 g flormelis
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Giv vand, smør, sukker og salt et opkog. Tag gryden af varmen, og rør melet i på én gang.
  2. Sæt gryden over varmen igen, og rør dejen med en træske, til den slipper grydens bund og sider. Hæld dejen i en skål, og lad den køle af i 5 min.
  3. Tegn en cirkel (20 cm) på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  4. Rør æggene i dejen ét ad gangen med en træske, og rør til en samlet dej mellem hver. Rør dejen igennem i 3-5 min., og fyld den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  5. Sprøjt en ring af dej på den tegnede cirkel, og sprøjt endnu en ring uden på den første. Sprøjt resten af dejen oven på ringene, og sæt pladen midt i ovnen. Bag i 45-50 min. – og åbn endelig ikke ovnen de første 30 min. Når kransen er færdig, skal den være sprød, høj og let. Sæt kransen til afkøling på en bagerist.
  6. Rist hasselnøddeflagerne gyldne på en tør pande, og lad dem afkøle.
  7. Pisk fløden til skum.
  8. Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Rør sigtet flormelis i til passende konsistens.
  9. Flæk kransen med en skarp kniv, og læg den sammen med flødeskum på et fad. Pynt med glasur og hasselnøddeflager.
Tips!
Du kan også fylde kransen med hindbærsyltetøj og flødecreme. Flødecreme er en kogt vaniljecreme blandet med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge