Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Lækre knuder, der er lette at lave. Geniale at have i fryseren, hvis du får uventet besøg.
Vaniljeknuder
Ca. 40 stk.
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: 10-12 min. pr. plade
200 g smør
4 dl mælk
50 g gær
1 æg
2 dl sukker
1 tsk. kardemomme
ca. 1 kg hvedemel
Vaniljecreme:
½ stang vanilje
Pynt:
1 æg
Sådan gør du:
  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm det op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Pisk ægget let sammen, og kom det i mælkeblandingen. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen godt, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min.
  5. Si cremen over i en skål, drys med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  6. Del dejen i 2, og rul hver portion ud i en firkant på ca. 1 cm’s tykkelse. Smør vanilje-creme på halvdelen af hver firkant, og træk den anden halvdel af dejen over.
  7. Skær dejen i ca. 40 strimler, og vrid dem til knuder.
  8. Sæt knuderne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  9. Pensl knuderne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  10. Bag knuderne midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 min. Afkøles på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Relaterede opskrifter

Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri