Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Form de lækre småkager til en sød julekrans.
Vaniljesmåkager til stjernekrans
Arbejdstid: ca. 1 time
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 10 min.
Dejen er fryse-egnet
Kransen kan opbevares flere dage et tørt sted.
Ingredienser:
300 g hvedemel
100 g flormelis
Drys:
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv. Smuldr små stykker koldt smør med hvedemel og vaniljekorn. Smuldr til en ensartet konsistens, der minder om revet ost, brug evt. en foodprocessor. Tilsæt flormelis.
  2. Slå ægget ud i en kop eller skål og pisk det sammen med en gaffel. Hæld æg og evt. citronsaft/ vand i dejen og tryk den sammen uden at ælte.
  3. Tryk dejen lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time, evt. i en madplasticpose.
  4. Rul dejen ud ca. 2 mm tyk. Stik den ud i stjerner med julebageforme i 3-4 forskellige størrelser.
  5. Tegn på bagepapir med en blyant en cirkel med en diameter på ca. 22 cm – f.eks. rundt om en tallerken. Vend bagepapiret om på en bageplade. Læg stjernerne langs med cirklen i en bredde på 8-10 cm med lidt overlapning.
  6. Sæt kransen i midten af en 200 grader varm ovn og bag ca. 10 min., til kagerne er svagt lysebrune i kanten. Afkøl dem på bagepapiret.
  7. Kransen skal anrettes på en flad bakke eller et stort fad. Drys lidt flormelis igennem en si hen over kransen lige før servering.
Tips!
Det er let at brække eller løfte småkagerne af, når man begynder at nyde dem til kaffen, teen eller et glas portvin.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri