Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fjerkræ
Skøn andepaté til årets juleborde - andepatéen kan også bruges som en lækker forret eller let frokostanretning med salat og brød.
Vildandepaté med salat og brød
Ca 12 personer
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: ca. 30 min. + nedkølingstid
Stege/bagetid: ca. 1 time og 10 min.
Fryse-egnet
2 spsk olie
lidt blødt smør (til formen)
Tilbehør:
cornichoner/syltede agurker, grøn salat og hvedebrød
Sådan gør du:
  1. Dup andekødet tørt med køkkenrulle. Varm olie på en slip letpande og brun kødet på begge sider. Krydr med salt og peber. Rør hakket kød sejt med salt, tilsæt enebær og krydr godt med peber. Tilsæt æg og rør godt. Tilsæt gradvist fløde og rør forsigtigt sammen.
  2. Lad farsen hvile i ca. 30 min. Pensl en ovnfast form eller en sandkageform med smør. Læg skiftevis fars og brunede stykker andekød lagvist i formen. Fordél laurbærblade og baconskiver på toppen af pateen.
  3. Bag den i ca. 1 time ved 175 grader. Kernetemperaturen skal være 80 grader (målt med stegetermometer). Køl pateen af og servér den kold, evt. i skiver med cornichoner, grøn salat og brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri