Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kød
Servér en cremet suppe til forret og langtidsstegt oksetyksteg med porre til hovedret.
Weekendmad: Langtidsstegt oksetyksteg med øl og porrer
4-5 personer
Arbejdstid: 40 min.
Stegetid: 2 timer
25 g smør
2 spsk. olivenolie
1 øl
Kartoffelbåde med rosmarin:
2 spsk. olie
Drys:
Sådan gør du:
  1. Dup kødet med køkkenrulle. Brun det på alle sider på en varm stegepande med gyldent smør og olie. Krydr med salt og peber.
  2. Skær rensede porrer i ringe, og læg dem i et ovnfast fad sammen med laurbærblade og kødet. Hæld øl i fadet, og dæk det med et låg eller stanniol. Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i ca. 2 timer, til kødet er 70 grader (målt med stegetermometer). Hold kødet varmt, evt. i en høkasse eller en termokasse, eller pak det ind i et tæppe.
  3. Skræl eller skrub kartoflerne, og skær dem i både. Læg bagepapir i en bradepande, kom kartoflerne i, og bland dem med olie og rosmarin. Sæt bradepanden i ovnen, og skru op til 225 grader. Bag kartoflerne i ca. 45 min., til de er gennembagte og sprøde. Vend dem et par gange undervejs, så de bliver sprøde og gyldne på alle sider. Drys med salt.
  4. Skær kødet i skiver, og servér det med porrer, stegesky, sprøde kartoffelbåde og persilledrys.
Velbekomme!
Foto: Line Falck Tegning/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri