Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker weekendmad: Svineskank med æblesovs og rosenkålssalat og græskarkage

Lækker weekendmenu med sprød svær - her serverer vi svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler + en lækker og saftig græskarkage til dessert. Opskrifterne finder du her:

Annonce

Kød
I julen spiser mange stege af svinekød. Svineskanke er billige og giver mørt og velsmagende kød. Her laver vi svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler:
Svineskank med æblesovs, rosenkålssalat og kartofler
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 3 timer
Kødet er fryse-egnet
3 dl ren usødet æblejuice(æblemost)
Ovnstegte kartofler:
2 spsk olie
Rosenkålssalat:
Sådan gør du:
  1. Rids sværen på skankene (se tipnederst i opskriften) og gnid med salt. Sæt skankene på laurbærblade og løg i en bradepande. Hæld æblejuice i bunden, sæt fadet i ovnen og tænd på 175 grader.
  2. Steg skankene i ca. 3 timer, til kødet slipper. Vend skankene nogle gange under stegningen og tilsæt æblestykker de sidste 30 min. af stegetiden. Tag skankene op. Kassér laurbærbladene og blend stegeskyen.
  3. Smag sovsen til med salt og peber. Skær kødet fra benene og kassér fedt og blødt skind.
  4. Kartofler: Bland alle ingredienser på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 min. sammen med skankene. Brun evt. kartoflerne ved 250 grader, når skankene tages ud.
  5. Salat: Bland rosenkål med bær og anret med salatblade. Servér skanke med sprød svær, æblesovs, rosenkålssalat og kartofler.
Tips!
Rids sværen på skanken med en skarp kniv – enten på langs eller i tern. Brun evt. sværen under grillen efter de mange timers stegning i ovnen.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Skøn og saftig græskarkage med lækker flødeostecreme.
Græskarkage
4 personer
Arbejdstid: 35 min.
Bage/kogetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet (uden klementiner)
150 g flormelis
Tilbehør: 8-10 klementiner (både)
Sådan gør du:
  1. Kog græskar i ca. 20 min. Hæld vandet fra og blend græskarret til mos. Bland kiks og smør og læg massen i bunden af en springform.
  2. Rør flødeost med græskarmos, citronskal, flormelis og vaniljekorn. Tilsæt én æggeblomme ad gangen og vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i.
  3. Hæld det i formen og bag kagen ved 150 grader i ca. 45 min. Lad den køle af og servér med klementiner.
Tips!
Der er ingen grund til at skrælle græskar. Du skal blot vaske og skrubbe det, så det er fri af jord. Flæk græskarret og fjern kernerne. Når man koger eller bager græskarret, bliver skrællen blød og får en flot farve.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri