Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker weekendmenu: Nakkekam i stegeso & skøn vaniljefromage

Denne uges weekendmenu består af en dejlig nakkekam stegt i stegeso serveret med grønne linser og sprødstegt bacon. Til dessert har vi lavet en frisk vanilje-ymerfromage, som vi serverer med lækre portvinsmarinerede svesker. Få opskrifterne her: 

Annonce

Kød
Nakkekam i stegeso er en dejlig måde at lave rustik og nærende mad på.
Nakkekam med linser og bacon
4 personer
Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: ca. 1 1⁄2 timer
Kødet er fryse-egnet
Linser med bacon:
Sådan gør du:
  1. Hæld vand i stegesoen (eller andet uglaseret lerfad) mindst 15 min. Hæld vandet ud. Læg porrer og pastinakker i bunden af fadet. Læg kødet ovenpå og krydr med salt og peber. Tilsæt øllet og læg låg på.
  2. Sæt stegesoen i en 200 grader varm ovn. Steg ca. 45 min. Vend kødet og steg videre ca. 45 min., til kødet er mørt.
  3. Linser: Kog linserne i vand ca. 20 min., til de er tilpas møre. Hæld vandet fra. Bland sammen med stykker af sprød bacon og persille lige før servering.
  4. Anret skiver af nakkekam med grønsager, stegesky og linser med bacon og persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Skøn dessert med frisk vaniljesmag serveret med portvinsmarinerede svesker.
Vanilje-ymer-fromage med svesker
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Størkne/hviletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
4 dl ymer
1⁄2 stang vanilje (kornene)
1 1⁄2 dl portvin
Sådan gør du:
  1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med lidt citronsaft. Lad blandingen køle lidt af.
  2. Rør ymer sammen med vanilje og flormelis. Rør husblasblandingen sammen med ymerblandingen lidt efter lidt. Vend flødeskummet i med en dejskraber.
  3. Hæld fromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i ca. 1 time, til fromagen er stivnet.
  4. Lad sveskerne trække i portvin i mindst 1 time. Læg sveskerne ned til fromagen med lidt af væden og servér.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri