Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækker weekendmenu: Røget hellefisk & lammekølle

Hellefisk er velegnet til forret, mens lammesteg med grønsager helt sikkert er en populær hovedret. Er der plads til lidt sødt, kan du prøve blommetrifli med hasselnødder. Alle tre retter er velegnede til gæstemad, da de kan gøres klar i forvejen.

 

Se flere skønne desserter - klik her

Annonce

Fisk
Skøn forret.
Et stykke med røget hellefisk
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Kødet er fryse-egnet
Rå salat:
1 bundt / 8-10 radiser (skiver)
4 blade grøn salat
Sådan gør du:
  1. Bland avocado med lime- eller citronsaft, bladselleri, radiser og purløg.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Kom salatblade og hellefisk på brødskiverne og fordél den rå salat på dem.
  4. Servér straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Kød
Frisk og lækker hovedret.
Lammekølle med tomat-squashfad
(4-6 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: ca. 1 time og 30 min.
Fryse-egnet
ca. 10 stilke frisk timian
2-3 spsk vineddike
Drys:
Sådan gør du:
  1. Krydr lammekøllen med salt og peber og brun den i ovnen i ca. 15 min. ved 250 grader. Skru ned til 175 grader og steg i ca. 1 time, hvis den skal være rosa og ca. 15 min. mere, hvis den skal gennemsteges.
  2. Lad stegen hvile i mindst 20 min., før den skæres i skiver.
  3. Kartofler: Bland kartoflerne i en bradepande (med bagepapir) med timian og halvdelen af olien. Bag med lammekøllen ved varmluft de sidste 30 min. af stegens stegetid.
  4. Skru ovnen op til 225 grader, når stegen er taget ud og bag kartoflerne yderligere 10-15 min., til de er gyldne.
  5. Tomat-squashfad: Steg skalotteløg i resten af olien, til de er klare. Tilsæt eddike og krydr med salt og peber. Læg løgene i bunden af et ovnfast fad og ovenpå skiftevis tomat- og squashskiver i et jævnt lag. Dæk det til og bag i ca. 30 min. ved 200 grader.
  6. Tomat-squashfadet kan nydes varmt, lunt eller koldt sammen med et drys basilikum. Servér skiver af kød med ovnbagte kartofler og tomatfad.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge