Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn grillmenu til weekenden: Grillet ørred & frugtspyd med is

På denne tid af året er det dejligt at nyde aftensmaden fra grillen. Ofte lægger man pølser og bøffer på grillen, men det er også værd at prøve med fisk som ørred eller laks. Slut middagen af med en enkel frugtdessert fra grillens eftervarme.

 

SE OGSÅ: Sådan laver du selv sennep, remoulade & ketchup på gastro.dk

Annonce

Fisk
Ofte lægger man pølser og bøffer på grillen, men det er også værd at prøve med fisk som ørred eller laks.
Sådan gør du:
  1. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder. Pensl grillen med olie.
  2. Grill ørredstykkerne på begge sider ved god varme og krydr med salt og peber. Lad fisken blive lige netop gennembagt.
  3. Kog gulerødder i smør og vand i 3-4 min. Lad vandet fordampe, krydr med salt, peber, sukker, mynte, lidt citronsaft og citronskal. Gulerødderne kan serveres varme eller lune. Hvis de skal nydes kolde, skal smørret udskiftes med olivenolie.
  4. Servér grillet ørred med myntemarinerede gulerødder, salat og friskkogte pillede kartofler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Brug eftervarmen på grillen til at tilberede en skøn dessert - grillet frugt på spyd med iskold is til er en super lækker og nem måde, at afslutte en god grillmiddag med.
Lune frugtspyd med is
4 personer
Arbejdstid: 20 min. (+tid til at tænde grillen)
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede
250 g jordbær
Tilbehør: vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Sæt evt. træspyddene i vand. Skyl jordbær og skær store bær i halve. Skræl ananassen og skær den i stykker på samme størrelse som jordbærrene. Fordél stykkerne på spyddene. Pensl grillen med olie.
  2. Grill spyddene på alle sider på eftervarmen fra grillen efter stegning af hovedretten. Rør isen blød – evt. på en foodprocessor. Servér grillspyddene lune med honning og rørt is.
Tips!
Sæt grillspyd af træ i vand i mindst 30 min., før de skal bruges, så brænder de ikke, når der skal grilles.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri